Hilsen fra WHO: Fem måder at forblive sund

2020-03-27

I dag den 27. marts 2020 gik WHOs direktør LIVE for at give os håb og en følelse af fællesskab. Mr Ghebreyesus opfordrer os alle til at passe på vores fysiske og mentale sundhed, for at sikre vores fremtidige sundhed.  

Han omtaler fem måder vi må sikre vores sundhed. Aldrig har det været mere klart fra så højt et sted, som burde blive hørt af os alle. Du kan høre talen her.

De fem måder er:

- Spis sundt. Mad som kan hjælpe vores immunsystem til at at være velfungerende.

- Begræns dit alkoholforbrug og undgå sukkerholdige drikke.

- Ryg ikke - rygning kan øge din risiko for at udvikle alvorlige sygdom, hvis du bliver smittet med COVID-19.

- Bevæg dig - WHO anbefaler 30 minutter af fysisk aktivitet for voksne og 1 time for børn dagligt. Gå udenfor, når du kan - løb, cykling, gang. Kan du ikke komme udenfor dans til musik, find en video, dyrk yoga eller gå op og ned ad trapperne. Arbejder du hjemme - så rejs dig og gå rundt i tre minutter hver 30 minutter.

 - Tag hensyn til din mentale sundhed. Vi må ikke lade os gribe af frygt og vi må holde inde med at se eller læs for mange nyheder, hvis du gør os angste og bange. Sørg for at finde nogle gode informationskilder og tjek ind med dem et par gange om dagen, hvis du har brug for det. Ring til dine nære og fjerne venner og naboer og familie, lyt til musik, læs en bog, spil et spil.

Der afsluttes med: COVID-19 tager så meget fra os men det giver os også noget specielt. Muligheden for at samles som en menneskehed, for at arbejde sammen, lære sammen og voksen sammen.

Hvad står skrevet er, noget nær direkte oversat. Men der er meget følelse i Mr. Gs tale, så lyt til den hvis du kan. 

Mine tilføjelser får du i en anden blog.