Yogaterapeut og yogalærer

Susanne Bang Grange

In English


Min baggrund

Jeg er vokset op på landet udenfor Roskilde. Som 15-årig får jeg konstateret scoliose. I løbet af kort tid udvikler den sig og jeg må have korset i et år. Jeg fortsætter med at ride og laver dagligt øvelser jeg har fået af en fysioterapeut. Derudover hjælper en kiropraktor og jeg undgår operation.


Mødet med yoga

I Malawi introduceres jeg til astanga yogaen af en canadisk akupunktør. Vi praktiserer meget og yogaen giver stor velvære og glæde. Mine hormoner er i ubalance, men ved hjælp af akupunktur, zoneterapi, psykoterapi, kinesiologi, homøopati, urter og yoga bliver jeg gravid og vi får en datter i 2006.

Jeg tilpasser mit liv og lader naturen guide mig i at være mor. Karrieren tager over for en tid og vi rejser til Uganda. Her får vi på helt normal vis vores andet barn i 2009. Jeg kommer tilbage til yogaen og begynder også at undervise. Jeg fokuserer nu på yogaen og på at dele den med andre.


Afrika og Mellemøsten

Efter fire år i Uganda, tager vi til Jerusalem. Her tilbringer vi fem år og jeg kommer tættere på yogaen og arbejder med tålmodigt og vedholdent på at introducere yoga i hjertet af Jerusalem. Jeg lærer meget af mine elever og er dybt taknemmelig over dette møde. I 2015 møder jeg yogaterapien, rettidigt kan man sige da min skæve ryg begynder at presse mit hjerte til arytmi. Jeg får et personligt tilpasset yogaprogram af Dr. Natesaen Chandrasekaran og efter mindre end tre måneder forsvinder mine symptomer. Jeg var ikke i tvivl om, at det var yogaterapiuddannelsen, jeg ville have.


Uddannelse

Jeg blev certificeret Yogaterapeut i 2019 fra ViniYoga Foundation i Frankrig. Uddannelsen er tre-årig og består af 500 timers undervisning og over 70 individuelle studier. Derudover indeholder uddannelsen enkeltundervisning med eget terapiforløb. Uddannelsen er gennemgået i Frankrig og Indien, hvorfra lærermesteren Dr. Natesan Chandrasekaran og stammer. Al undervisning er mundtligt overførst. DR N.C. skriver bøger om sin undervisning for, at den skal kunne blive anvendt også efter hans tid, men den primære kilde er viden dels fra hans egen erfaring dels fra lærermestrene Desikashar og Sri Krishnamacharya. 


Gennem min yogakarriere har jeg afprøvet mange stilarter for at finde den rigtige for mig. Jeg startede med Astanga Yoga, og var længe om at være overbevist om, at der var noget der var bedre. Jeg har mere end 700 timers uddannelse og 2500 timers undervisning med mig.


Udover yogaterapien har jeg flere uddannelser indenfor yoga navnlig indenfor formen Astanga Vinyasa Flow, Radiant Child Yoga og traumesensitiv yoga. Jeg er nu i gang med den fireårige viniyogauddannelsen som jeg afslutter i 2020.


Jeg er oprindeligt uddannet agronom fra Landbohøjskolen. Da jeg arbejdede som agronom var jeg ansat i EU-Kommissionen og DFID i Malawi, i FødevarErhverv i Danmark samt i FNs Fødevareorganisation i Uganda.


Professionelt mål

Jeg arbejder for at give mine elever og mennesker omkring mig, de bedste værktøjer og redskaber til at bringe velvære ind i dagligdagen, uanset livsstil, form, baggrund og situation.


Det løse

Min entusiasme for sund mad og madlavning har altid været en del af mit liv. Jeg har gennem tiden eksperimenteret med mange fødevarer i de lande jeg har boet i. I Uganda startede jeg en produktion af knækbrød, kiks og biscotti og cookies ved brug af lokale kornsorter. Her i Danmark, har denne interesse bragt mig lidt tilbage til mit uddannelse - agronom og jeg har i et par år brugt tid på nogle udvalgte danskdyrkede afgrøder. Læs mere om Bush Bread.


Under mit ophold i Jerusalem startede jeg Wellbeing for all now - Velvære for alle nu. Her kan enhver dele ideer og kompetencer, som løfter os og motiverer os til en passende god og sund livsstil, tilfredshed med os selv og andre under hensyntagen til natur og miljø i de valg vi tager hver dag. 


Kom og vær med og lad os skabe en bedre verden for os selv og vores børn.